Vive la Vie in de Michelin Guide 2022

180921_vive-la-vie_050

Terug van weggeweest

In december 2021 maakte Michelin bekend dat Vive la Vie aan de Oosterstraat is opgenomen in de nieuwe Michelin Gids 2022. Naast een vijftal andere al eerdere geselecteerde restaurants in stad: Bistro ’t Gerecht aan de Oude Boteringestraat, Gustatio aan de Oosterstraat (de meest culinaire straat dus van Groningen), De Grote Frederik in De Oosterpoort, Hanasato aan het Zuiderdiep en De Pijp (nu Bistro Blanche geheten) aan de Hoge der A.

Overigens stond Vive la Vie eerder ook al in de Via Michelin Guide, maar verdween het restaurant in 2019 uit de gids. Of Vive la Vie ook een ster krijg is nog niet duidelijk. Een vermelding in deze gids betekent namelijk niet automatisch dat dat het geval is. Op 28 maart weten we meer als de Nederlandse sterren door Michelin worden verdeeld.

We denken trouwens dat het nu wel hoog tijd wordt dat deze stad weer een sterrenrestaurant binnen de gemeentegrenzen gaat krijgen. Kanshebbers hiervoor zouden Nassau (in het Prinsenhof hotel) en Bisque aan de Verlengde Hereweg kunnen zijn. En dan is er ook nog restaurant Noor dat over een paar maandjes opent in Hoogkerk, als 2023 sterrenkandidaat.

Vooralsnog schijnt de dichtstbijzijnde ster voor stadjers in Aduard, waar Herberg Onder de Linden absoluut een aanrader is. Bij deze herberg is Steven Klein Nijenhuis de chef en z’n instagram account (met recepten) is een must follow: https://www.instagram.com/chefkleinnijenhuis/