Vive la Vie

Frans restaurant

Oosterstraat 39
9711 NP Groningen
t +31 (0)50 850 3970

Bistro Vive la Vie is een culinair adres in het stadshart van Groningen. Bij Vive la Vie serveert ambachtelijk bereid, verfijnd eten en goede wijnen in een relaxte, ongedwongen sfeer. Het nostalgische pand heeft een eigentijdse inrichting gekregen. 

Vive la Vie is aangesloten bij de Jeunes Restaurateurs, een club van chefs uit heel Europa die hoogwaardig culinair vakmanschap combineren met passie voor gastronomie en respect voor de lokale tradities en producten. 

Voor chef-kok Jeroen Sportel is koken een ware passie. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring als kok in verschillende bedrijven; van brasserie tot sterrenrestaurant. Al sinds het begin van zijn carrière droomt hij over een eigen horecazaak. Met de opening van Bistro Vive la Vie in 2014 is deze droom werkelijkheid geworden.

In zijn gerechten zoekt Jeroen altijd de vernieuwing op door een andere techniek of smaakaccent toe te passen. De Franse keuken is het uitgangspunt, maar invloeden uit andere continenten zorgen voor innovatieve smaakcombinaties. Hierbij maakt Jeroen gebruik van de kennis en vaardigheden die hij heeft opgedaan tijdens zijn culinaire reis over de wereld.

Bistro Vive la Vie is a culinary address in the city center of Groningen. Vive la Vie serves traditionally prepared, refined food and fine wines in a relaxed, casual atmosphere. The nostalgic building has been given a contemporary design.

Vive la Vie is affiliated with the Jeunes Restaurateurs, a club of chefs from all over Europe who combine high-quality culinary craftsmanship with a passion for gastronomy and respect for local traditions and products.

Cooking is a true passion for chef Jeroen Sportel. He has over 20 years of experience as a chef in various companies; from brasserie to star restaurant. Ever since the beginning of his career, he has dreamed of owning his own catering business. With the opening of Bistro Vive la Vie in 2014, this dream has become reality.

Jeroen is always looking for innovation in his dishes by applying a different technique or flavor accent. French cuisine is the starting point, but influences from other continents provide innovative flavor combinations. Jeroen uses the knowledge and skills he has acquired during his culinary journey around the world.

EST
Januari 2014

CHEF
Jeroen Sportel

TYPE
Fine dining Frans restaurant

MAALTIJD
– Diner

MENU
Geen a la carte
5, 6 of 7 gangen

DIEET
– Wensen aangeven bij reservering

NOTEWHORTY
– Michelin Guide 2022
– Gault & Millau, 2021: 14/20

OPEN
Woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag: vanaf 18:00

GESLOTEN
Zondag, maandag, dinsdag