Bistro Vive la Vie is een culinair adres in het stadshart van Groningen. Bij Vive la Vie serveert ambachtelijk bereid, verfijnd eten en goede wijnen in een relaxte, ongedwongen sfeer. Het nostalgische pand heeft een eigentijdse inrichting gekregen.
Vive la Vie is aangesloten bij de Jeunes Restaurateurs, een club van chefs uit heel Europa die hoogwaardig culinair vakmanschap combineren met passie voor gastronomie en respect voor de lokale tradities en producten.
Voor chef-kok Jeroen Sportel is koken een ware passie. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring als kok in verschillende bedrijven; van brasserie tot sterrenrestaurant. Al sinds het begin van zijn carrière droomt hij over een eigen horecazaak. Met de opening van Bistro Vive la Vie in 2014 is deze droom werkelijkheid geworden.
In zijn gerechten zoekt Jeroen altijd de vernieuwing op door een andere techniek of smaakaccent toe te passen. De Franse keuken is het uitgangspunt, maar invloeden uit andere continenten zorgen voor innovatieve smaakcombinaties. Hierbij maakt Jeroen gebruik van de kennis en vaardigheden die hij heeft opgedaan tijdens zijn culinaire reis over de wereld.
Bistro Vive la Vie is a culinary address in the city center of Groningen. Vive la Vie serves traditionally prepared, refined food and fine wines in a relaxed, casual atmosphere. The nostalgic building has been given a contemporary design.
Vive la Vie is affiliated with the Jeunes Restaurateurs, a club of chefs from all over Europe who combine high-quality culinary craftsmanship with a passion for gastronomy and respect for local traditions and products.
Cooking is a true passion for chef Jeroen Sportel. He has over 20 years of experience as a chef in various companies; from brasserie to star restaurant. Ever since the beginning of his career, he has dreamed of owning his own catering business. With the opening of Bistro Vive la Vie in 2014, this dream has become reality.
Jeroen is always looking for innovation in his dishes by applying a different technique or flavor accent. French cuisine is the starting point, but influences from other continents provide innovative flavor combinations. Jeroen uses the knowledge and skills he has acquired during his culinary journey around the world.
EST
Januari 2014
CHEF
Jeroen Sportel
TYPE
Fine dining, Franse keuken
MAALTIJD
– Diner
MENU
Geen a la carte
5, 6 of 7 gangen
DIEET
– Wensen aangeven bij reservering
NOTEWHORTY
– Michelin Guide 2022
– Gault & Millau, 2021: 14/20
OPEN
Woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag: vanaf 18:00
GESLOTEN
Zondag, maandag, dinsdag
Oogst is een stadgids voor alle grote en mooie, kleine en verstopte, bruisende favoriete plekken in Groningen. Van sprankelende nieuwe cafés tot stoffige kringloopwinkels, we hebben alles voor je verzameld. Hulp nodig bij het vinden van een geweldig restaurant? Een lokale bakker? Een plek voor een vegan lunch? Je bent hier op de juiste plek. Oogst is als een onafhankelijk platform opgezet om je de echt Groningse ervaring te laten ontdekken. En dat doen we door te schrijven over wat volgens ons de beste plekken zijn om te bezoeken. Naast onze selectie van lokale en onderscheidende winkels en horeca, deelt Oogst retail en gastronomie nieuws, verhalen van locals en inspiratie.
Oogst is a city guide to all the big and beautiful, small and hidden, bustling favorite places in Groningen. From sparkling new cafes to dusty thrift stores, we’ve collected everything for you. Need help finding a great restaurant? A local bakery? A place for a vegan lunch? You have come to the right place. Oogst is an independent online platform and was set up to discover the real Groningen experience by giving access to what we believe are the best places to eat, drink, shop and visit. In addition to our selection of local and distinctive shops and restaurants, Oogst shares stories and inspiration from locals and news about retail, gastronomy and other “big city things” that are worth checking out.