Interieur en gasten in Libanees streetfood restaurant Semsom aan de Oude Boteringestraat 14 in Groningen

Semsom

Libanees streetfood

Oude Boteringestraat 14, Groningen
Semsom is dé plek voor heerlijk en betaalbaar Libanees eten

Bij Semsom eet je authentiek, gezond en aromatisch Libanees streetfood, waarin Noord Afrikaanse smaken en de culinaire tradities van de Middellandse Zee samensmelten. Gastheer Mazen Mehdi’s ‘shared dishes’ restaurant past perfect bij het eetconcept van de verfijnde Libanese keuken, waarin het draait om het delen van kleine hapjes (mezze) en het eindeloos variëren en combineren van smaken.

Voor de lunch is manakish een fijne optie: een populair en traditioneel platbrood dat je in Libanon op elke hoek van de straat kunt vinden. Het knapperig en zelfgemaakte cirkelvormige deeg kun je op verschillende laten garneren. Bijvoorbeeld met een za’atar-topping, kaas, labneh (hangop van yoghurt) of met gekruid gehakt, tomaat en ui. Er staan ook sandwiches, zoals falafel en soujouk, met pittig gekruide worst en verschillende broodjes uit de oven op de kaart.

Wil je iets lichters, kies dan een van de salades. Zoals de tabouleh van peterselie, munt, bulgur, gehakte tomaten en uien en gegarneerd met een scheutje citroensap en olijfolie. Dit eenvoudige gerecht barst van de smaak en is de perfecte aanvulling op Semsom’s andere streetfood-traktaties. Ook fijn: de populaire fattoush salade die je bij traditionele mezze eet. Gemaakt van sla, munt, komkommers, tomaten, radijs en pita chips en aangekleed met citroensap, olie en granaatappelmelasse is deze salade crunchy en fris tegelijk.

En dan zijn er natuurlijk de koude en warme mezze, je kunt er uit een stuk of dertig kiezen. Keuzestress? De medewerkers van Semsom helpen je graag om een voor jou lekkere selectie te maken. En dan kan ook volledig vegetarisch of vegan.

Semsom is your go-to-stop to seek comfort in delicious Lebanese food

At Semsom you eat authentic, healthy and aromatic Lebanese street food, in which North African flavors and the culinary traditions of the Mediterranean merge. Host Mazen Mehdi’s ‘shared dishes’ restaurant fits perfectly with the dining concept of refined Lebanese cuisine, which revolves around sharing small snacks (mezze) and endlessly varying and combining flavors.

For lunch, manakish is a nice option: a popular and traditional flatbread that you can find on every street corner in Lebanon. The crispy and homemade circular dough can be garnished in various ways. For example, with a za’atar topping, cheese, labneh (yogurt curd) or with seasoned minced meat, tomato and onion. The menu also includes sandwiches, such as falafel and soujouk, with spicy sausage and various oven-baked rolls.

If you want something lighter, choose one of the salads. Such as the tabouleh of parsley, mint, bulgur, chopped tomatoes and onions and garnished with a dash of lemon juice and olive oil. This simple dish is bursting with flavor and is the perfect addition to Semsom’s other street food treats. Also nice: the popular fattoush salad that you eat with traditional mezze. Made from lettuce, mint, cucumbers, tomatoes, radish and pita chips and dressed with lemon juice, oil and pomegranate molasses, this salad is crunchy and fresh at the same time.

And then of course there are the cold and warm mezze, you can choose from about thirty. Getting stressed of all the options?  Semsom employees are happy to help you make a choice. And then you can also make it completely vegetarian or vegan.

EST.
15 juni 2020

Maaltijd: lunch, diner, streetfood
Stadskwartier: Martinikwartier
Keuken: Libanees
Soort zaak: restaurant
Good to know: terras, afhaal, bezorgen

Openingstijden
Maandag: 11:00 – 20:30
Dinsdag: 11:00 – 20:30
Woensdag: 11:00 – 20:30
Donderdag: 11:00 – 20:30
Vrijdag: 11:00 – 20:30
Zaterdag: 11:00 – 20:30
Zondag: 12:00 – 18:00

Dieet
Veel vegetarische en vegan opties in alle categorieën en die op het menu worden vermeld.