Rima

Indonesisch meeneemcentrum

Indonesisch Meeneemcentrum Rima, Oosterweg 35 Groningen

Rima

Indonesisch meeneemcentrum

Oosterweg 35, 9724 CB in Groningen, telefoon +31503132185

Rima is een icoon van de Oosterpoortwijk. Sinds het echtpaar Van Os – Richard en Martha – het eethuisje in 1977 overnam van Martha’s ouders en de toenmalige snackbar ombouwde in een Indonesische afhaalcentrum, is er amper iets veranderd. De sfeer, het jaren zeventig interieur en bijkans de gehele menukaart is nog identiek aan de beginjaren. En dat is precies de charme van dit heerlijke bedrijf. Het eten wordt nog steeds dagelijks vers in de keuken achterin de zaak bereid met mevrouw Van Os, inmiddels 80 jaar, achter het fornuis. Een twintigtal gerechten, allerlei soorten vlees en groenten naar Javaans-Sumatraanse receptuur die de eigenares van haar moeder en grootmoeder leerde, worden halverwege de middag uitgestald in de vitrines. Er is veel vegetarische keus, zoals aubergine in gekruide sambalsaus, gestoomde groente met geraspte kokos en sambal goreng boontjes en spruitjes. Voor de carnivoren zijn er klassiekers zoals rendang, babi ketjap, zoete kip, pittige garnalen en uiteraard saté van varken en kip. Rima is daarnaast ook je plek voor Indische snacks. In de ’toko roti’ worden bapaos, lempers, pasteitjes en andere kleine hapjes bereid. De meeste (vaste) klanten – sommigen komen hier al decennia – nemen de maaltijden en snacks mee naar huis. Maar je kunt ook ter plekke ‘Indonesisch’ genieten, Rima biedt plate service tegen een keine meerprijs.

Rima is an icon of the Oosterpoort district. Since the couple Van Os – Richard and Martha – took over the eatery from Martha’s parents in 1977 and turned the then snack bar into an Indonesian takeout center, little has changed. The atmosphere, the seventies interior and almost the entire menu is still identical to the early years. And that is exactly the charm of this wonderful company. The food is still freshly prepared every day in the kitchen at the back of the business, with Mrs. Van Os, now 80, behind the stove. About twenty dishes, all kinds of meat and vegetables according to a Javanese-Sumatran recipe that Martha learned from her mother and grandmother, are displayed in the display cases in the middle of the afternoon. There is a lot of vegetarian choice, such as eggplant in spiced sambal sauce, steamed vegetables with grated coconut and sambal goreng beans and Brussels sprouts. For the carnivores there are classics such as rendang, babi ketjap, sweet chicken, spicy shrimp and of course satay of pork and chicken. Rima is also your place for Indian snacks. Bapaos, lempers, pasties and other small snacks are prepared in the ’toko roti’.
Most (regular) customers – some have been coming here for decades – take the meals and snacks home. But you can also enjoy ‘Indonesian’ on the spot, Rima offers plate service at a small additional cost.

EST.
1977

TYPE
Indonesisch eethuisje voor take-away en plate service

MENU
menukaart

DIEET
– Vegetarisch: veel keus

NOTEWHORTY
– Rima is naast afhaalcentrum ook een groothandel voor Indonesische snacks.

OPEN
Dinsdag: 14:00 – 19:00
Woensdag: 14:00 – 19:00
Donderdag: 14:00 – 19:00
Vrijdag: 14:00 – 19:00
Zaterdag: 14:00 – 19:00
Zondag: 16:00 – 20:00

GESLOTEN
Maandag