Bij Cicci’s eet je gerechten geïnspireerd op de Venetiaanse Italiaanse keuken, verwacht dus veel vis en groente op het menu. En uiteraard eet je hier cicchetti, hapjes die in Venetië rond aperitivo-tijd worden geserveerd in wijnbarretjes, uiteraard vergezeld van een goed glas wijn. Je kunt er zoveel van eten en combineren als je wil, en het diner overslaan. De cicchetti zijn uniek voor Venetië, in andere delen van Italië komen ze bijna niet voor.
Bij Cicci’s kun je natuurlijk ook à la carte dineren en kiezen uit een selectie antipasti, prima piatti, waaronder een wisselende pasta van de dag en seconde piatti. In alle categorieen zijn vegetarische opties beschikbaar. Wil je niet zelf kiezen, ga dan voor het vier gangen menu. De tiramisu en sgroppino ontbreken natuurlijk niet.
Cicci’s is het tweede restaurant van Maeyke Schooljan en Sebastiaan Schokker, de mensen van Bellami’s Bar à Manger & Bistro. Het restaurant is gevestigd in een modern pakhuis aan de Hoge der A 3 en heeft een prachtig interieurontwerp dat tot in de details is afgestyled met warme kleuren. Leuk weetje: de wandlampjes zijn afkomstig uit de inventaris van de imo 2022 s gesloten bistro ’t Gerecht. Het servies heeft een print van een kreeft naar een ontwerp van Fabiona Bazuin van Monsieur Bonne Femme. Cicci’s vervangt De Pijp dat hier eerder was gevestigd.
At Cicci’s you eat dishes inspired by Venetian Italian cuisine, so expect a lot of fish and vegetables on the menu. And of course you can eat cicchetti here, snacks that are served in wine bars in Venice around aperitivo time, accompanied of course by a good glass of wine. You can eat and combine as much as you want, and skip dinner. The cicchetti are unique to Venice, they are almost non-existent in other parts of Italy.
At Cicci’s you can of course also dine à la carte and choose from a selection of antipasti, prima piatti, including a changing pasta of the day and second piatti. Vegetarian options are available in all categories. If you don’t want to choose yourself, go for the four-course menu. The tiramisu and sgroppino are of course not missing.
Cicci’s is the second restaurant of Maeyke Schooljan and Sebastiaan Schokker, the people of Bellami’s Bar à Manger & Bistro. The restaurant is located in a modern warehouse on the Hoge der A 3 and has a beautiful interior design that is styled down to the last detail with warm colors. Fun fact: the wall lights come from the inventory of de imo 2022’s closed bistro ’t Gerecht. The service has a print of a lobster after a design by Fabiona Bazuin of Monsieur Bonne Femme. Cicci’s replaces De Pijp, which was previously located here.
EST.
22 juli 2022
EIGENAREN
Maeyke Schooljan and Sebastiaan Schokker
TYPE
Italiaans restaurant
MAALTIJD
– aperitivo
– diner
OPEN
Dinsdag t/m zaterdag: 17:00 – 21:30
GESLOTEN
Zondag, maandag
Oogst is een stadgids voor alle grote en mooie, kleine en verstopte, bruisende favoriete plekken in Groningen. Van sprankelende nieuwe cafés tot stoffige kringloopwinkels, we hebben alles voor je verzameld. Hulp nodig bij het vinden van een geweldig restaurant? Een lokale bakker? Een plek voor een vegan lunch? Je bent hier op de juiste plek. Oogst is als een onafhankelijk platform opgezet om je de echt Groningse ervaring te laten ontdekken. En dat doen we door te schrijven over wat volgens ons de beste plekken zijn om te bezoeken. Naast onze selectie van lokale en onderscheidende winkels en horeca, deelt Oogst retail en gastronomie nieuws, verhalen van locals en inspiratie.
Oogst is a city guide to all the big and beautiful, small and hidden, bustling favorite places in Groningen. From sparkling new cafes to dusty thrift stores, we’ve collected everything for you. Need help finding a great restaurant? A local bakery? A place for a vegan lunch? You have come to the right place. Oogst is an independent online platform and was set up to discover the real Groningen experience by giving access to what we believe are the best places to eat, drink, shop and visit. In addition to our selection of local and distinctive shops and restaurants, Oogst shares stories and inspiration from locals and news about retail, gastronomy and other “big city things” that are worth checking out.