Preview: Mr.Smith’s Loft

200514_mr-smiths-loft_010

opvolger van &zo

Op 1 juni opent de opvolger van &zo in het monumentale pakhuis van de voormalige koffiebrander Goudboonkoffie Smith, waarna deze nieuwe zaak prachtig is vernoemd. Bij binnenkomst – trapje op – kun je je gelijk op het tropische troontje naast papegaai Harmannus (Harrie voor intimi) insta-vereeuwigen.
Vanaf daar betreedt je een kleurrijk sfeervol interieur: boudoir meets mediterraans seventies-terras (hoe omschrijf je deze kleurexplosie?). Door de vele hoekjes en zitjes, sommige met prachtig uitzicht, kun je hier ook met een beperkt aantal gasten vanwege de corona maatregelen het heel gezellig hebben.

Mr. Smith’s opent om 15.00 voor Mr. Smith’s koffie. Vanaf 17.00 kun je 25 verschillende gerechtjes bestellen volgens een shared-dining formule, inclusief eierbal en streetfood uit de Josper grill. Ongeveer de helft zal vega(n) te bestellen zijn. Drink er een Cucumber Mint Bloody Mary bij, of een van de andere cocktail klassiekers met een twist. Biertje kan ook: Mr. Smith heeft Kornuit en het Japanse Asahi op de tap. Om een uurtje of 11 gaat de muziek een tikje harder, is er night food en kun je swingen bij je eigen tafeltje. Want dat wordt voorlopig het nieuwe uitgaan.

Street food and cocktails

On June 1, the successor of night club & so opens in the monumental warehouse of the former coffee roaster Goudboonkoffee Smith, after which this new restaurant  is beautifully named. Upon entering you can immortalize yourself on Instagram on the tropical thrones next to parrot Harmannus. From there you enter a colorful atmospheric interior: boudoir meets Mediterranean seventies terrace (how do you describe this explosion of color?). Because of the many corners and seats, some with beautiful views, you can also have a very nice time here with a limited number of guests which is the new normal because of the corona measures.

Mr. Smith’s opens at 3pm for coffee. From 17.00 you can order 25 different dishes according to a shared-dining formula, including the local favorite ‘eierbal’ and dishes prepared in the Josper grill. About half of the menu will be vegetarian and vegan. Drink a Cucumber Mint Bloody Mary, or one of the other cocktail classics with a twist. A beer is also possible: Mr. Smith has Kornuit and Japanese Asahi on tap. At about 11 o’clock Mr. Smith transforms into a club, with night food.